Guest post City Femme #1: "O viață" de Guy de Maupassant


sursă foto: City Femme

Nu cu mult timp în urmă, în peregrinările mele pe site-urile de socializare și bloguri, am descoperit un locșor online tare drăguț, administrat de două tinere surori ce împărtășesc aceeași frumoasă și nobilă pasiune, scrisul. Un loc în care femeile (și nu numai) se pot regăsi zi de zi, rubricile fiind extrem de variate și cuprinzând o largă paletă de teme, ce conțin sfaturi, informații și noutăți extrem de practice și folositoare. Astfel, aici veți întâlni articole ce vorbesc despre sănătate (afecțiuni, îngrijire, dietă și nutriție, terapii,etc), modă și stil (accesorii, shopping, coafuri, make up, etc), bucătărie (rețete delicioase, toate încercate, băuturi, sfaturi), relații și parenting, timp liber (cărți, filme, teatru), city break-uri, concursuri atractive (atât pe blog cât și pe pagina de facebook) și multe, multe altele.

City Femme, căci despre acest blog/site vorbesc, este locul ideal unde vă puteți deconecta după o zi lungă și obositoare la cursuri/job, procurându-vă în același timp informațiile necesare referitoare la subiectele enumerate mai sus.

Fiind o cititoare înrăită, articolele mele preferate sunt cele cu și despre cărți, pe care le puteți citi aici.

Dragostea noastră pentru lectură și frumos ne-a adus împreună, așa cum se întâmplă din ce în ce mai des în ultima vreme cu iubitorii de carte, făcând posibile colaborări și prietenii ce nu țin cont de depărtare sau alte considerente. Aici, acum, lectura contează. Așadar, am hotărât de comun acord ca, la un anumit interval de timp (poate la o lună, poate mai puțin) să ținem guest post-uri care să vă ajute pe voi, cititorii, să dispuneți de și mai multe recomandări/recenzii de carte.

Eu sper să îmbrățișați această idee a noastră, ce vine din suflet și din pasiunea infinită pentru cărți, și să ne urmăriți ca și până acum.


Vă las las mai jos cu recomandarea fetelor de la CityFemme. Pe mine deja m-au convins să trec cartea pe lista mea de must buy/must read. Voi ce mai așteptați? 



"O viață" de Guy de Maupassant

Roman publicat în anul 1883, "O viaţă" prezintă decăderea nobilimii franceze în plin secol al XIX-lea, prin descrierea vieţii Jeannei, eroina cărţii, fiica unui baron din Normandia.

Fire poetică, de-abia ieşită din mănăstire, Jeanne se preocupă prea puţin de aspectele practice ale vieţii. Îşi face tot felul de iluzii cu privire la dragoste, iubeşte pătimaş marea lângă care locuieşte, se bucură de lucrurile simple ale vieţii. Apare şi un tânăr fermecător pe care-l va lua de soţ chiar de pe la începutul romanului.

Moment în care m-am gândit plictisită că nu prea mai are ce să se întâmple, viaţa ei e o variantă mai lungă de basm. Ei bine, nu-i chiar aşa. Soţul ei blând şi iubitor se schimbă imediat după luna de miere într-un zgârcit egoist, care o înşeală cu slujnica, brutal cu angajaţii şi cu familia sa. N-apucă să stea decât câţiva ani cu Julien de Lamare, care va fi ucis de soţul gelos al ultimei dintre amantele sale, contesa de Fourville.


 sursă foto: google

Tânăra văduvă îşi va dedica apoi existenţa creşterii copilului ei, Paul (Poulete), pe care însă îl răsfaţă mai mult decât e cazul. Plecat la şcoală, va face o mulţime de datorii pe care mama şi bunicul se străduiesc să le achite. Nu pentru multă vreme, deoarece banii se termină. Astfel, contesa este nevoită  să vândă castelul în care şi-a petrecut întreaga existenţă şi să se mute într-o casă mult mai umilă. Tatal ei moare, fiul e plecat cu amanta, iar singura persoană care-i va fi alături este slujnica cu care a înşelat-o soţul ei.

Sincer, e o viaţă urâtă, mi-e milă de biata fată naivă, care şi-a pierdut tinereţea înainte de vreme şi care nu prea a cunoscut bucuriile vieţii. Romanul se termină totuşi într-o notă uşor optimistă, pe care nu o dezvălui. Vă invităm să-l citiţi şi să ne spuneţi părerea voastră - cum aţi fi procedat în momentele de cotitură ale vieţii lui Jeanne şi ce alt final pentru roman aţi fi dorit?




Share this:

CONVERSATION

1 comentarii:

  1. Nu e neaparat genul meu de carte, dar am trecut romanul pe lista :))
    Pare interesant. Multumesc (atat tie, cat si fetelor de la CityFemme) pentru recomandare!!

    RăspundețiȘtergere