Blood, angels and books

Pentru recomandarea de astăzi am decis să vă prezint o trupă care mi-a invadat playlistul în ultimele două luni.

Trupa, originară din Germania și, din păcate, prea puțin cunoscută publicului românesc iubitor de rock și metal (mulțumesc pe această cale Flamme Imwind pentru că o singură melodie postată de tine a fost de-ajuns să mă facă cu adevărat obsedată de acești minunați artiști), se numește BLUTENGEL (în traducere în engleză – Blood Angel) și a fost înființată încă din 1999 de către Chris Pohl, solistul trupei.

Majoritatea versurilor sunt scrise în germană și dacă până acum această limbă nu mă atrăgea absolut deloc, percepând-o ca fiind suficient de grea,“dură”, incapabilă de a transmite emoții ascultătorilor, ei bine, maeștrii gothicului chiar mi-au schimbat părerea și nu pot să-mi închipui cum ar suna melodiile lor în altă limbă. Cu toate acestea, au și câteva melodii în engleză care sună extrem de bine. 


Videoclipurile lor, în ciuda faptului că mulți le consideră vulgare și/sau “satanice”,  sunt frumoase povești gothice (sau nu) pentru cei care știu să vadă dincolo de suprafață, iar prestațiile lor live – adevărate jocuri scenice, actorii principali fiind chiar soliștii Chris Pohl și misterioasa Ulrike Goldmann. 

Dacă mica prezentare realizată în rândurile de mai sus nu v-a convins în totalitate cât de minunați sunt cei de la Blutengel și cât de multe pot ei exprima prin muzica, versurile și poveștile create, cu siguranță videoclipurile au să vă atragă în lumea lor întunecată și magică. 


P.S. Dacă tot suntem la capitolul gothic, dar mai ales dacă sunteți genul care atunci când ascultă o melodie preferă și compania unei cărți (sau invers:D ), vă recomand câteva lecturi „macabre foarte potrivite pentru serile în care doriți să vă relaxați în compania unei cărți, cu (sper) Blutengel pe fundal și un pahar de vin roșu alături:D 


Acestea sunt, după cum puteți vedea mai jos: 



- "Dracula", o carte obligatorie pentru orice fan al gothicului și vampirilor
- "...și la sfârșit a mai rămas coșmarul" - un roman mai puțin cunoscut, dar care merită toată atenția ( în caz că v-am făcut curioși, acesta poate fi comandat de aici: http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/horror/-si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul-96560.html )

O seară plăcută vă doresc !  \m/

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu